Verkenners

Waar: Blokhut De Aerdbrand
Wanneer: Elke zaterdag van 13.00-16.00 uur

Wat doen de verkenners?

Verkenners ontdekken de wereld zelf. Met palen en touw bouwen ze constructies al een toren, schommel of katapult. Met hout en lucifers weten ze hun eigen vuurtje te stoken. Met kaart en kompas trekken ze de omgeving in. En met elkaar spelen en ravotten ze rondom de blokhut. Een verkenner is niet bang om een beetje vies te worden!

Bijzondere opkomsten

De verkenners hebben een najaars- en voorjaarsweekend en soms ook een ouderweekend, waar de ouders mogen ervaren hoe leuk scouting is. Daarnaast doen de verkenners mee aan de regionale scouting wedstrijden. Hier strijden de kinderen tegen leeftijdsgenootjes uit de omgeving om te laten zien dat ze de verschillende scoutingtechniek beheersen. Natuurlijk is het jaarlijkse zomerkamp een van de hoogtepunten.

De contributie van de verkenners bedraagt €43,- per kwartaal.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met de verkennersstaf via het contactformulier